Bericht uit Kenia

  • 29 oktober 2018

Een bericht uit Kenia

Beste Oliveanen,

De stichting ‘Wij steunen Kenia’ steunt sinds 2003 een basisschool en zijn directe omgeving in een droog en arm gebied, de Mwerenischool. Ooit gestart als project van de Johannesschool te Pijnacker (door de ouders van Rijnse Onland) is de stichting na enkele jaren zelfstandig voortgezet. Met steun van vele basisschoolleerlingen van onder andere de Mariaschool, de Johannesschool, de Keizerskroon uit Pijnacker en het Spectrum te Delfgauw zijn er op de Mwerenischool al heel wat zaken veranderd.

Vorig jaar heeft Marlies Bles met haar gezin (Els, Roel en Wies van Broekhoven, allen spelers van Oliveo Handbal) een bezoek gebracht aan deze school en heeft zij de leerlingen in Kenia blij kunnen maken met (oude) handbalshirts van Oliveo. Dit jaar hebben bestuursleden weer een bezoek gebracht aan de school. Naast Marlies is dat ook Carin van den Berg (moeder van Mariël en Silke Bouma, ook spelers van Oliveo Handbal). Ook nu zaten er weer vele shirts en broekjes bij alle extra bagage. De leerkrachten en kinderen waren hier weer heel blij mee! De shirts werden aangetrokken, de eveneens meegebrachte ballen opgepompt, teams werden gemaakt en de wedstrijden konden beginnen! Ook de sporttassen hebben weer een nieuwe bestemming gekregen: de leerkrachten gebruiken deze thuis als kledingkast 😊.

Ieder jaar zijn er op de school verbeteringen, nu door flinke toename van het aantal kleuters, constante energielevering door gesponsorde zonnepanelen en de start van een ICT-project. Leerlingen en leerkrachten zijn enorm gemotiveerd om beter te presteren. Voor het eerst in de geschiedenis van de Mwerenischool heeft zeker één leerling de puntengrens bereikt voor een door de overheid gesponsorde middelbare schoolopleiding! Voor andere leerlingen zijn we nog op zoek naar sponsors voor vakonderwijs; de kosten hiervoor zijn € 180 voor twee jaar.                                          

Voor meer informatie kun je terecht bij Carin en Marlies of via www.wijsteunenkenia.nl


Bij deze willen we Oliveo Handbal, Van Buytene EN de Guyter heel erg bedanken voor de sponsoring van de sporttenues en sporttassen. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe welkom dit alles is.


Asante sana ( = heel erg bedankt) namens

Carin van den Berg en Marlies Bles, stichting Wij Steunen Kenia