Update vanuit wedstrijdsecretariaat

  • 1 april 2019

De afgelopen periode was weer echt topsport bedrijven voor het wedstrijdsecretariaat. De maand maart is immers binnen de handbalsport de maand waarin het zaalseizoen afgesloten wordt met de nodige kampioenen en alles gereed gemaakt moet worden voor de nieuwe competitie, dus werk aan de winkel.

Tussendoor spelen er een aantal zaken zoals de Jan Alma Cup voor Senioren, vergeet vooral de finalewedstrijden niet die bij Oliveo gespeeld worden op 12 april en de Ruud Adema Bokaal voor de jeugd, de inschrijvingen zijn gedaan voor 5 teams van Oliveo en de eerste wedstrijden staan gepland in de week van 15-19 april. Nu maar hopen op een gunstige loting.

Kampioenen

Maar laten we eerst beginnen met onze kampioenen van het zaalseizoen, konden we enige weken terug al genieten van de Dames B2 die met vlag en wimpel kampioen zijn geworden, 18 wedstrijden gespeeld en slechts 1 verloren dus 34 punten wat een prestatie. In de laatste week werd het toch akelig spannend voor de Heren C2 welke in dit weekend 2 wedstrijden moesten spelen, helaas de eerste tegen DWS verloren dan op naar de 2e wedstrijd, een gelijkspel was voldoende. Deze triller gaf alles wat de handbalsport zo spannend maakt, met de rust 12-8 achter en zelfs in de 2e helpt nog 20-12 vechten de heren als leeuwen naar een stand van 21-20. Net voor de zoemer is daar de gelijkmaker en het feest kon gevierd worden.

De dag ervoor was het al feest voor de Dames van C2 welke de kampioenswedstrijd thuis speelde tegen Odis. Een hele leuke wedstrijd om te zien waarbij de meiden vol overgave de winst binnen konden halen met een stand van 21-10 bij het eindsignaal. Dan kunnen we ook nog het team D3 feliciteren met hun kampioenschap, hoewel zij niet hoefde n te spelen zorgden de overige teams in hun poule dat dit team steeg in ranking en zodoende toch de titel kampioen kunnen bijschrijven.
Al met al een heel mooi resultaat, 4 kampioenen in het zaalseizoen. Op 6 april start het buitenseizoen eens kijken wie we daar mogen huldigen, zet hem op !

Teams ingeschreven voor competities

De afgelopen week heeft de computer overuren gedraaid en heeft de JC en TC vele uren om de vergadertafel gezeten, het was niet eenvoudig en zeker als de wedstrijdsecretaris bijna dagelijks om info vraagt, het nieuwe seizoen komt er immers aan. Uiteindelijk hebben we 32 teams ingeschreven voor de zaalcompetitie en 30 voor het veld, veel wedstrijdteams en ook genoeg hoge inschrijvingen voor de poule inschrijvingen beter bekend als de breedtesport. Kortom er kan weer lekker getraind en gespeeld worden komend seizoen.

Veldcompetitie

De veldcompetitie start zoals bekend op 6 april, helaas hebben we een klein probleem met Veld 2 waardoor de competitie alleen op Veld 1 gedraaid kan worden. Met wat voorzichtigheid kan er uiteraard wel getraind worden op Veld 2, maar is het niet verantwoord de wedstrijden hierop af te werken, wij rekenen op ieders begrip.

Bekerwedstrijden

Verder op de agenda staan de finalewedstrijden van de Bekerwedstrijden van de Jan Alma Cup, deze staan voor vrijdag 12 april gepland om 19.00 de dames Veneco Velo tegen Quintus en om 21.00 de heren Saturnus tegen de Meeuwen. Het gaat een mooie avond worden en er liggen mogelijkheden voor onze E en F teams om een aandeel in deze finales te hebben. De coaches komen hierop terug.De andere Bekerwedstrijden zijn die van de Ruud Adema Bokaal, voor de jeugd A, B en C. Hiervoor zijn 3 dames en 2 heren teams ingeschreven. Op 23 juni zullen de finales gespeeld worden dus zet deze vast in je agenda.

HandbalMasterz

Tenslotte vraag ik nog even de aandacht voor wat administratieve zaken binnen het wedstrijdsecretariaat. Komend seizoen hebben we de doelstelling dat iedere speler spelend 2e jaars B en alle Coaches vanaf de C het felbegeerde HandbalMasterz moet hebben anders kan uitsluiting volgen voor de competitie. Dat wil je toch niet dus zorg dat je dit certificaat haalt.
Meer hierover lees je hier.

Foto’s Sportlink

Daarnaast zullen alle foto’s in verband met competitiezaken herzien worden en zullen uitsluitend na goedkeuring in Sportlink geplaatst worden. Om een goede start te maken wordt momenteel onderzocht of alle foto’s van de Plus actie ingezet kunnen worden. Leden die deze foto’s niet hebben zullen benadert gaan worden om een identieke foto te maken, dus pasfoto formaat in wedstrijdtenue.

Avond4Daagse

Een activiteit die nu nog loopt is de mogelijke hulp aan de Avond4Daagse welke bij onze buurgemeente Lansingerland loopt. Schrijf je in om te helpen en verdien zo een aardige bijdrage voor onze mooie vereniging. Al met 1 avond helpen als klaarover / verkeersregelaar kun je al een bijdrage leveren. Je krijgt tevens een certificaat dat je officieel verkeersregelaar mag zijn gedurende 1 jaar. Meer hierover lees je hier.

Vragen?

Mocht je vragen hebben algemeen over de competitie of wedstrijdregels  in het bijzonder schroom niet en spreek mij aan, ik ben bereikbaar via mail, telefoon WhatsApp of gewoon langs de lijn.

-