Competitie en Wedstrijdzaken januari 2022

Namens Competitie en Wedstrijdzaken wens ik iedereen een heel gelukkig en sportief 2022 toe met vele mooie wedstrijd momenten in het vooruitzicht.

Helaas sinds 19 december licht de competitie stil, ieder geval tot en met 16 januari als het aan NHV ligt. Zonder gedegen trainingen is het onverantwoord om aan wedstrijden te beginnen.

Alle wedstrijden van de afgelopen periode zijn op afgelast gezet en voor zover mogelijk gaan we kijken, ieder geval voor wat betreft de wedstrijdsport, hoe en wanneer de gemiste wedstrijden ingehaald kunnen worden zodat er een volledige competitie gedraaid kan worden.

Alles valt en staat natuurlijk bij het verloop van de pandemie. Laten we vooral de regels serieus nemen zodat we er zo snel mogelijk van af zijn. Het continu opstarten en stilleggen van de competitie is geen eenvoudige zaak, achter de schermen heel veel werk en inzet van vele vrijwilligers met als eindresultaat geen wedstrijden is geen fijn vooruitzicht.

Voor nu zijn we vooral bezig met planningen te maken voor nog te spelen bekerwedstrijden en opstellen info voor de komende competitie, uiteindelijk moeten alle teams voor 1 april opgegeven zijn bij de bond. Een snelle rekensom leert ons dat dit met 3 maanden gebeurd moet zijn.

Inmiddels zijn alle mutaties voor dit seizoen verwerkt en zodra we weer mogen spelen staat alles gepland voor de zaalcompetitie. Ook voor de laatste aanwinst: het F3 team, wat wij veel succes en speelplezier wensen. Voor nu kan ik alleen maar zeggen hou de berichtgeving en de handbal app in de gaten, zodra het kan gaan we weer los.