Competitie en Wedstrijdzaken – Maart 2022

De competitie draait weer, alle wedstrijden worden gespeeld, maar er wordt veel flexibiliteit van spelers verwacht in deze tijden. NHV heeft besloten alle afgelaste wedstrijden als gevolg van de lockdown aan het einde in te halen. Echter heel veel verenigingen hadden reeds planningen op basis van de jaarkalender gemaakt waardoor veel toernooien etc. gepland stonden direct na afloop van het originele zaalprogramma. Als gevolg werden hier ineens wedstrijden gepland (tot aan eind juni). Kortom, de sudoku puzzel bij wedstrijdzaken kreeg er een extra moeilijkheidsster bij: puzzelen om te verschuiven.

Uiteindelijk is de planning voor ruim 90 % geregeld en de druk op NHV is opgevoerd vanuit vele verenigingen om toch wat coulant te zijn indien inhalen niet haalbaar is en het promotie en degradatie criterium niet in de weg zit.

Uiteindelijk willen we alle spelers gezond en zonder blessures seizoen 2022-2023 in hebben. Ter info, tussen de 10-20 % van onze leden heeft blessures opgelopen door te weinig trainen en te veel spelen. We adviseren dan ook goed op je lichaam te letten en (langdurige) blessures altijd te melden via ledenadministratie. Hierdoor kunnen wij als Oliveo ook concrete afspraken maken met onze huisfysio MTC de Viergang.

Door de vele wedstrijden en blessures is ook de nood geboren om vroegtijdig al te schuiven met spelers vanuit D naar C naar B en A en Senioren. Ook hier wordt wekelijks de puzzel gemaakt door vele kaderleden.

Goed nieuws is er ook voor de veldcompetitie, deze start 14-15 mei en inschrijving voor een aantal teams zal komende week geschieden. Gelijktijdig zal de zaalcompetitie afgerond worden en mogelijk kampioenen gehuldigd gaan worden!

Op naar Seizoen 2022-2023, hopelijk weer eens een normaal seizoen.