Nieuwe coronamaatregelen ingaande 25 september 2021

De overheid maakt het niet eenvoudig, aan de ene kant wil men de 1,5 meter loslaten aan de andere kant toch regels opleggen. Ook Oliveo ontkomt hier niet aan. Helaas gelden er voor Oliveo een 2-tal regels welke min of meer tegenstrijdig zijn, maar toch willen wij aan de eis voldoen en jullie het sporten mogelijk maken.

Oliveo is enerzijds een sportvereniging die onder de regels van sport valt en anderzijds hebben we ook een kantine die onder de horecawet valt. Hier zit de uitdaging. Zie ook de bijgevoegde quicksheet van de overheid.

Als sportvereniging mogen we alles: sporten, publiek langs de lijnen (buiten) of op de tribune (binnen) en dit alles zonder geldige QR-code. We gaan uit van onze eigen verantwoording, bij klachten blijf je thuis.

Als horeca mogen we mensen in de kantine en op het terras (buiten) hebben maar dan moet de bezoeker wel een geldige QR-code kunnen overleggen, dat dient door het personeel (onze vrijwilligers) gecontroleerd te worden.

Kortom als je dus buiten op het terras naar de wedstrijd kijkt dien je feitelijk een geldige QR-code te hebben, ga je staan en kijken dan hoeft het niet.

Uiteraard gaan wij de wet niet aanpassen of negeren daarom laten we iedereen toe te sporten en indien je iets wil drinken of eten in de kantine of op het terras zorg dat je een geldige QR-code kunt tonen, deze mag door elke vrijwilliger binnen Oliveo gecontroleerd.

Als we ons allen aan deze simpele regels houden maken we er samen een mooie en sportieve periode van, en vergeet niet van 00:00 – 06:00 moet de kantine afgesloten zijn.

Voor vragen kun je altijd bij ons corona team terecht via dit formulier

20210918-beeldsamenvatting-18-coronaregels-14-september-2021-toegankelijk