Oliveo Handbal is heel hard op zoek naar nieuwe bestuursleden

Beste leden, ouders van leden en iedereen die Oliveo Handbal een warm hart toedraagt,

Oliveo Handbal is heel hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heb je ooit weleens gedacht om iets in of voor het bestuur van onze mooie handbalvereniging te doen, lees dan dit bericht.

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering in november is de urgentie heel duidelijk geworden. Twee leden van ons bestuur traden, na vele jaren met veel plezier zich te hebben ingezet, terug.  Hierdoor bleven slechts vier van de acht posities in het bestuur ingevuld.

Het bestuur is al langere tijd stevig onderbezet waarbij tevens het boegbeeld, de voorzitter, ontbreekt. Voor de vier overgebleven bestuursleden en de vereniging een onhoudbare situatie. Zonder bestuur geen vereniging!

Afgelopen tijd zijn er gesprekken gevoerd om de oorzaak te achterhalen. Er is daarbij goed gekeken wat het leuk maakt om in een bestuur plaats te nemen en welke drempels kunnen worden weggenomen. Een veel gehoorde reactie is dat een bestuursfunctie heel veel tijd kost en niet naast een fulltime baan valt in te vullen. Maar ook werd teruggegeven het ontbreken aan ruimte om eigen idee├źn invulling te geven. Dat is jammer, want tegelijkertijd zijn er vele verhalen op te tekenen die laten zien hoe ontzettend veel voldoening een dergelijke vrijwilligerstaak kan geven. Nu kunnen we op basis van deze feedback een nieuw plaatje schetsen en opnieuw de functies gaan werven. Wij denken dat het beter is om met de mensen die mogelijk interesse hebben in een bestuursfunctie in gesprek te gaan, de nieuwe uitgangspunten samen te gaan invullen met de wens dat hiermee enthousiasme bij een groep ontstaat die samen het bestuur willen gaan vormen.

Daarom organiseert Oliveo Handbal een informatieavond voor iedereen die weleens gedacht heeft: “Zou een bestuursfunctie iets voor mij zijn?”

De avond is geheel vrijblijvend zonder enige verplichting en zal plaatsvinden op 5 april vanaf 19.30 uur in Het Nest.

Wij streven ernaar om voor het nieuwe seizoen een nieuw voltallig bestuur te kunnen presenteren die de vereniging de komende jaren weer een stap verder kan brengen en waar vele kinderen en volwassenen veel plezier kunnen beleven, binnen en buiten het veld.

Voor aanmelding en/of vragen mail naar: remco.verschoor@oliveo-handbal.nl

Remco Verschoor