275 gefloten wedstrijden… en meer scheidsrechtersfeiten

Het seizoen is achter de rug. De Commissie Scheidsrechterszaken (CSZ) heeft wat leuke cijfers, feitjes en andere info te delen over afgelopen handbalseizoen.

Dit seizoen heeft de CSZ, samen met onze scheidsrechters, bij Oliveo 275 wedstrijden begeleid en gefloten waarvan 172 op zaterdag en 103 op zondag. Oliveo telde dit seizoen 20 actieve scheidsrechters, zes van onze scheidsrechters speelt in de jeugd, zes in onze selectieteams, vier fluiten voor de Bond en vier scheidsrechters zijn actief als trainer/coach of op een andere wijze betrokken bij Oliveo.

Een fantastische prestatie van onze mannen en vrouwen waar wij heel trots op zijn en dankbaar, dat zij in hun vrije tijd ervoor hebben gezorgd dat alle teams onder hun leiding konden handballen. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden.

Bondsscheidsrechter

Extra aandacht voor onze vier Bondsscheidsrechters (Ilja, Gerben, Lucien en Richard) die bijna wekelijks door heel het land op pad gaan om hun wedstrijden te fluiten op het hoogste niveau, zo voldoet Oliveo (bijna) aan zijn leveringsplicht naar het NHV. Voor het nieuwe seizoen verwelkomen wij een nieuwe Bondscheidsrechter bij Oliveo zodat dit team uit 5 man bestaat.

Richard en Lucien zijn dit jaar ook gepromoveerd tot het fluiten van wedstrijden in de Eerste Divisie.

Verenigingsscheidsrechters

Met trots kunnen wij melden dat Danny en Dylan dit seizoen met vlag en wimpel zijn geslaagd voor hun examen voor Verenigingsscheidsrechter. Momenteel volgt Kim de opleiding tot Verenigingsscheidsrechter en heeft in het kader hiervan al een aantal wedstrijden achter haar naam staan.

Jeugdscheidsrechter

Jetske (DC1) is, na het behalen van de “Handbalmasterz”, dit seizoen gestart met het fluiten van Jeugdwedstrijden en mag als “aanstormend talent” worden gezien. Inmiddels heeft zij 15 wedstrijden voor Oliveo gefloten!

F-Jeugd

De CSZ zorgt ook voor informatieavonden voor ouders van onze F-Jeugd. Ouders begeleiden deze wedstrijden namelijk zelf als Spelleider. Tijdens deze infoavond geven wij ze tips en tools mee om de wedstrijd goed te kunnen begeleiden.

Hoewel sommige ouders bij een eerste keer “fluiten” toch wat nerveus waren mochten wij positieve en enthousiaste feedback ontvangen. Wij willen deze ouders bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de kinderen, teams en Oliveo!

HS1 Eerste Divisie

Wat een fantastische prestatie van onze Herenselectie! Aanstaand seizoen komen zij uit in de Eerste Divisie. Dit betekent voor Oliveo en de CSZ dat er nog veel zaken geregeld moeten worden in een kort tijdsbestek, er gelden immers andere regels bij deze wedstrijden. Iedereen is druk bezig om alle voorbereidingen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. De CSZ is er (bijna) klaar voor! 

Wij zoeken scheidsrechters!

Voor het komend handbalseizoen heeft Oliveo meer (jeugd) teams ingeschreven dan dit jaar. Handbal is en blijft populair, ons ledenaantal groeit nog steeds. Het wordt voor de CSZ meer en meer een uitdaging om alle wedstrijden bemand te krijgen. Wij doen een beroep op onze jeugd-/kaderleden en ouders om komend seizoen wedstrijden te gaan fluiten.

Het is hard nodig, daarnaast is het leuk om kennis te maken met de spelers, het dynamische spel, de spelregels en hoe deze toe te passen. Het versterkt de betrokkenheid bij de sport en onze vereniging op een andere manier. De tijd die je investeert levert voldoening, waardering en energie op, gegarandeerd! Interesse? Neem gerust contact met ons op.

Rest ons iedereen een fantastische zomervakantie toe te wensen!

Met sportieve groet,
Ingrid, Richard en Erik

Meer informatie of contact?

Lees meer over de Commissie Scheidsrechterszaken of neem contact op met de leden van de commissie: Ingrid, Richard en Erik.