Alternatieve Competitie start misschien 10 april

Sinds 14 december 2020 zijn de meeste sportcompetities niet meer toegestaan door de overheid. Vooruitlopend op mogelijke versoepelingen hierin, onderneemt de NHV acties om een alternatieve competitie op te stellen in april.

De competities in huidige vorm komen te vervallen, zoals bekend. Ook de promotie-/degradatieregeling voor alle niveaus is vervallen.

Om alle teams, zodra dat mag, weer tegen elkaar te laten handballen, wordt een alternatieve competitie georganiseerd in een handbalvorm naar keuze. Deze competities zullen op zijn vroegst in het weekend van 10-11 april aanvangen.

De coaches zullen de teams op korte termijn informeren. Maar hierbij alvast wat achtergrond.

Opzet

  • Geen promoties/degradaties verbonden
  • Geen extra kosten berekend
  • Terugtrekken van team zonder boete

Teams die worden ingeschreven, dienen zich in te schrijven op het niveau waarin het team actief was voor de Zaalcompetitie 2020/2021. Alle teams mogen inschrijven, dus ook de landelijke.

De Poules worden regionaal, per niveau ingedeeld. Dit kan betekenen dat verschillende niveaus samen komen in één Poule.

Een team kan kiezen voor één van de volgende handbalvormen;

  • Zaal
  • Veld (Asfalt/Gras/Kunstgras)

Teams die niet op het veld (willen) spelen kunnen zich dan inschrijven voor de zaal, waarna wij teams van zoveel mogelijk dezelfde sterkte regionaal zullen indelen in poules van 6 teams.

Hierbij kunnen dus teams van verschillende niveaus samen ingedeeld worden. Bijvoorbeeld eredivisie + 1e divisie of 2e divisie + Hoofdklasse, samen in dezelfde regionale poule. Dit om de reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Inschrijven vóór 6 februari

De coaches moeten hun teamdeelname doorgeven aan de mentoren en zij weer aan de JC. Niet-jeugdteams geven hun deelname door via de contacten-senioren: Mike voor Dames en DA. Luc en Bas voor Heren en HA.

Het wedstrijdsecretariaat verwerkt alle verzoeken dan in één keer in Sportlink. Dit geldt voor alle leeftijden dus van F tot senioren, inclusief recreanten.

Indeling

Er zal op basis van de inschrijvingen door de competitiemedewerkers een competitie opgezet worden in zoveel mogelijk poules van 6 teams. Hierdoor zullen er bij een volle poule voor ieder team 10 wedstrijden gepland worden.

Ieder weekend dat deze alternatieve competitie door corona later moet aanvangen, zal er helaas een wedstrijd minder gespeeld worden. De wedstrijd wordt in principe niet ingehaald.

De mogelijkheid bestaat dat de zaalcompetitie nog niet gestart mag worden, maar de buitencompetitie wel. NHV zal dan in overleg met verenigingen zoeken naar een passend alternatief, zodat ook door die teams gespeeld kan worden.

Bondsscheidsrechters

Bij publicatie van de poules zal aangegeven worden voor welke poules er bondsscheidsrechters worden aangewezen.

Schema bekend na 8 maart

Vanaf 8 maart zal dan het definitieve wedstrijdprogramma vrij gegeven kunnen worden. Nu al is reeds bekend in welke weken we welke ronde willen spelen, zie hiervoor deze wedstrijdkalender (PDF).

Vragen of meer info

Vragen of meer informatie bij het Wedstrijdsecretariaat via dit formulier.