Belangrijk nieuws over seizoen 2019/2020

De zomerstop is aangebroken. Alle ruim 10.000 handbalwedstrijden zijn gespeeld in Nederland, waarvan Oliveo er ongeveer 800 heeft afgewerkt.

Hoewel, aangezien ons HS1 team is gepromoveerd starten zij op 15 juli al weer met trainen aangezien voor hun de eerste wedstrijd al op 31 augustus gepland staat.

We kunnen terugkijken op een goed seizoen met mooie resultaten, vier kampioenen in de zaal en vier in het veldseizoen, daarnaast nog twee bekerwinnaars en niet te vergeten de promotie van het Heren 1 team. De Dames hebben zich weten te handhaven in de Tweede Divisie.

De vooruitzichten voor komend seizoen zien er goed uit, met een inschrijving van 34 teams voor de zaal en 30 voor het veld is er weer heel wat werk te verrichten.

Gegevens spelers en teams in Sportlink

De wedstrijden voor de zaal zijn reeds ingepland en voor het veld zal dat de komende week gaan gebeuren. Daarna zullen de laatste puntjes op de i gezet worden om de juiste spelers in de juiste teams voorzien van Coaches in Sportlink te krijgen. Ongeveer eind juli zal voor iedereen de info beschikbaar zijn in de Sportlink App.

Hierbij verzoek ik jullie allemaal, naast het feit dat wij over alle juiste info moeten beschikken, wijzigingen tijdig door te geven aan de Ledenadministratie.

Certificaat verplicht voor A-spelers en coaches vanaf C-jeugd

Voor komend seizoen zijn enkele regels aangepast door NHV. Zo blijft in ieder geval de regel van kracht dat elke speler uitkomende in de A en alle coaches vanaf de C jeugd over het HandbalMasterz-certificaat dient te beschikken. Zorg er dus voor – indien je als speler de leeftijd tweede jaar B hebt – dit gaat halen. Heb je geen certificaat, dan loop je het risico dat je niet opgenomen kan worden in de teamopgave en dus niet mag meespelen.

Juiste foto van alle spelers

Daarnaast wordt er komend jaar gewerkt aan de juiste foto als legitimatie op je spelerskaart. We zullen hiervoor de foto’s gaan gebruiken zoals deze zijn genomen voor het fotoalbum van Plus Supermarkt afgelopen seizoen.

Teamindeling

Bij de inschrijving in de teams via Sportlink zullen zoveel mogelijk de spelers in hun team opgenomen worden zoals reeds gecommuniceerd door de mentoren, coaches en via de site. In sommige gevallen kan het voorkomen – om administratieve redenen – dat een speler in een ander team geplaatst wordt maar in de regel wel de wedstrijden speelt in zijn eigen team. Twijfel je of dit correct is of heb je vragen raadpleeg je coach, mentor of het wedstrijdsecretariaat en we geven je daar de juiste uitleg over.

Wedstrijdplanning

Voor de meeste teams gaat de veldcompetitie starten op 31 augustus. Check vanaf eind juli de app voor je wedstrijdschema.

Mocht je komend seizoen een keer niet uit kunnen komen, ga dan tijdig in overleg met je coach. Een wedstrijd verplaatsen is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo zijn er maar een paar inhaalweekenden en één daarvan is op 24 augustus, wanneer de meesten op kamp zijn.

Sportlink App

Begin juli is het systeem leeggemaakt en zal opnieuw gevuld worden. Heb je problemen met de app, probeer dan een keer uit en in te loggen. Lost dat het probleem niet op, verwijder de app en installeer hem opnieuw.

Bij problemen die aanhouden kan je het beste contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat en dan proberen we het achter de schermen op te lossen

Zomer!

Voor nu staan er nog een paar toernooien op het programma en dan kan iedereen aan zijn welverdiende vakantie beginnen. Het wedstrijdsecretariaat is gesloten van 1 – 25 augustus. Voor spoedgevallen kun via mobiel of WhatsApp contact opnemen met René Westphal.

Heel veel plezier de komende weken en graag tot 31 augustus op de velden. Klaar voor seizoen 2019-2020.