Corona is nog niet voorbij; alertheid gewenst!

Er bereiken ons weer meer meldingen omtrent corona, helaas vaak te laat. Vandaar deze extra uitleg en waarschuwing.

Iedereen hoopt dat we snel weer ‘normaal’ kunnen handballen. Oliveo Handbal doet alles wat mogelijk is om zoveel mogelijk toe te laten. Uiteraard volgens de algemeen geldende richtlijnen. Zo mogen vanaf komende week ook de senioren weer gaan trainen en is er een voorzichtige planning gemaakt voor de start van de competitie.

Wat de doen bij klachten?

Helaas bereiken ons vaker meldingen voor corona besmettingen, en meestal te laat. Daarom nogmaals het vriendelijk, maar ook dringende verzoek om bij klachten:

  • direct het formulier in te sturen
  • jezelf te laten testen, en
  • thuis te blijven.

Zodra de uitslag (positief of negatief) er is, dan dat ook weer via het formulier laten weten.

Vaak horen wij alleen een bericht na positieve testuitslag (dus wel besmet met corona) en dan zijn vaak enkele cruciale dagen verstreken.

Basisregel voor contacten

Oliveo Handbal hanteert de volgende basisregel:

  • Vanaf het moment van klachten: alle contactmomenten van afgelopen 4 dagen moeten bekeken worden.
  • Bij positieve uitslag (dus wél besmet met corona): alle contacten van de 10 dagen na laatste aanwezigheid op de club moeten thuis blijven. Dit betreft alle teams en kaderleden die tegelijkertijd met deze persoon aanwezig zijn geweest bij Oliveo.

Deze melding zal via de coronaverantwoordelijke bij Oliveo Handbal aan de betreffende personen gezonden worden, waarbij we de AVG volgen en dus privacy beschermen.

Wij willen dat hiernaar gehandeld zal worden en dat de vaak extra communicatie en discussies achterwege kunnen blijven.

Waarom ook alweer?

Alleen door met elkaar scherp te blijven en informatie te delen kunnen we dit virus aan en zo lang mogelijk sporten. Op het moment dat er teveel meldingen binnenkomen, moeten we mogelijk besluiten alles op weer op slot te doen.

Hartelijk dank, namens alle leden van onze vereniging,
De corona-verantwoordelijken (René en Richard)