Drie bekerkampioenen bij Oliveo Handbal

Zondag 25 juni organiseerde Oliveo de Zuid-Hollandse bekerfinales voor jeugdteams op het veld. Zowel HC als HB en HA van Oliveo stonden in de finale. Het werd een lange en hete dag; het was 30 graden met een onbewolkte hemel en de voorbereidingen waren rond 9.00 uur al in volle gang. De eerste wedstrijd startte om 10.00 uur en de laatste gasten vertrokken rond 18.00 uur.

Van de twaalf deelnemende teams waren er drie van Oliveo. Heren C nam het op tegen HVV en overklaste het team uit Voorschoten in de sportieve strijd met 40-16. HVV had zich zonder wissel dapper geweerd en de HVV-spelers ontvingen trots de zilveren medailles. Heren B ontving Twist-Unitas uit Vlaardingen en won deze spannende strijd met 21-16. HA had De Treffers uit Krimpen aan den IJssel  als tegenstander, een sterk team waarvan het eerder verloren had. Na een gelijkopgaande eerste helft trok Oliveo met 45-36 aan het langste eind. TOGB had aan de dameskant ook een succesvolle dag en vertrok met drie bekers naar Berkel.

De familie Adema deelde bij de C-categorie de zilveren en gouden medailles en de Ruud Adema Bokaal uit, vernoemd naar de bekende en helaas te vroeg overleden scheidsrechter Ruud Adema. Het wedstrijdsecretariaat nam de overige prijsuitreikingen op zich. Evenementen EHBO Pijnacker had het gelukkig niet heel erg druk. Vanwege de hitte waren er extra drinkpauzes ingelast. En nu staan er drie gloednieuwe bekers te glimmen in de prijzenkast.

Het bestuur bedankt alle spelers, kaderleden, scheidsrechters en vrijwilligers die deze finaledag tot zo’n succes hebben gemaakt. Er is heel erg hard gewerkt om iedereen van een droogje en vooral van een natje te voorzien, want het was extreem warm op en om het veld; het water viel niet aan te slepen. Ook de parasols deden goed dienst. Al met al een mooie dag om op terug te kijken.