Een nieuw seizoen, nieuwe / aangepaste regelgeving

Met ingang van het komende seizoen is er een wijziging doorgevoerd vanuit de bond NHV met betrekking tot HandbalMasterz, dit is definitief omgezet naar Spelregelbewijs. Lees onderstaande goed door en zorg dat je voor 1 september gereed bent qua regelgeving !

Voor wie is het Spelregelbewijs?
Alle leden die 14 jaar of ouder zijn ontvangen een mail vanuit de online leeromgeving. Zij kunnen alvast starten met het behalen van het Spelregelbewijs.
Wanneer spelers de leeftijd hebben bereikt waarin zij overgaan naar de A-jeugdcategorie, zijn ze verplicht het Spelregelbewijs te hebben behaald voor de start van de competitie.
Voor het seizoen 2022-2023 geldt de verplichting voor iedereen die geboren is tussen 2001 t/m 2005. Een competitieseizoen begint op 1 september. Dat betekent dat je vóór deze datum in het bezit moet zijn van het Spelregelbewijs. Indien je na 1 september lid wordt van het NHV, dan krijg je tot 31 maart daaropvolgend de kans het Spelregelbewijs te halen. Daarnaast is het bewijs verplicht voor iedereen die een scheidsrechters- of trainersopleiding wil volgen én iedereen die coach is bij een C-jeugdteam of hoger.

Verander je van club en heb je bij je “oude” club het Spelregelbewijs behaald? Dan hoef je dit niet opnieuw te doen.

Aangezien de uitvoering van het Spelregelbewijs in het vervolg geautomatiseerd is, is het voor leden van belang dat jouw mailadres goed staat vermeld in Sportlink. Lukt inloggen in de Handbal App (Sportlink) niet laat dan je mailadres wijzigen bij de ledenadministratie!

Zie ook de bijgesloten sheet. Voor vragen kun je altijd terecht bij het wedstrijdsecretariaat, zij helpen je graag verder.