Eindelijk weer een Klaverblad Schoolhandbaltoernooi!

Na twee jaar wachten konden we eindelijk weer een Klaverblad Schoolhandbaltoernooi organiseren, zodat veel kinderen en ouders kennis konden maken met onze leuke sport. Het weer viel alles mee, waardoor het ook voor de toeschouwers erg leuk was om te blijven kijken.

In de ochtend stonden er in de zaal leuke activiteiten klaar, zodat de kinderen van groep 3 kennis konden maken met de beginselen van handbal in spelvorm, afgesloten met een paar wedstrijdjes. Dit alles onder leiding van een aantal van onze leden uit de HC, DB en HB. De groepen 4 en 5, met als poulewinnaar de Mariaschool groep 5, speelden wedstrijden op de buitenvelden.

’s Middags speelden we wedstrijden op de buitenvelden in drie kleine poules en werden drie teams van de Mariaschool winnaar in hun poule. Alle wedstrijden werden gefloten door een aantal van onze vaste jeugdscheidsrechters, maar ook door een aantal nieuwe jongens en meiden uit de C-categorie.

Aan het eind mochten van elk team twee spelers strafworpen nemen op onze keeper Bart van de HB1. Alexander van de Josephschool scoorde als enige alle drie zijn pogingen en won hiermee een prijs voor zijn team.

Misschien wel de belangrijkste prijs werd bepaald door onze jeugdscheidsrechters van Oliveo die na elke wedstrijd aangaven welk team zich het sportiefst opstelde. De winnaar van deze prijs was de Ackerweide groep 6/7/8.

Hopelijk zijn er kinderen die na deze dag zo enthousiast geworden zijn dat ze graag bij ons willen handballen. Door de vereniging is aangeboden dat belangstellenden tot het eind van dit seizoen vrijblijvend kunnen meetrainen. Ze kunnen zich hiervoor aanmelden via het algemene contactformulier op deze site.

Zonder alle hulp van onze jeugdleden, Mike en Bianca achter de wedstrijdtafel en een aantal fijne vrijwilligers achter de bar en in de keuken was het zeker niet zo’n succes geweest!

Daarnaast veel dank aan onze sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze sportieve dag. De prijzen werden gesponsord door Klaverblad Verzekeringen, onze hoofdsponsor en de Plus van Sabine Zondag heeft ons op de dag van gezonde tussendoortjes voorzien.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Mocht je het leuk vinden om volgend jaar te helpen in de organisatie kun je contact opnemen via het contactformulier van Schoolhandbal.