Finale Ruud Adema Bokaal in zicht

Afgelopen woensdag was het een spannende wedstrijddag voor de dames teams A1, B1 en C1. Zij moesten opkomen voor de 1/2 finales van de felbegeerde Ruud Adema Bokaal.

Dames A1

Het Dames A1 team moest op bezoek bij Quintus. Na een goede start, het ging redelijk gelijk op moesten de dames toch de meerdere erkennen in Kwintsheul. De A1 van Quintus was net een maatje te groot en was het avontuur over voor de A1, de eindstand gaf na 2 x 30 minuten spelen 33-18 aan.

Dames B1

Hoe anders verliep het in Vlaardingen waar de Dames B1 knokten voor de overwinning tegen Twist B1. De thuisploeg wist zich gesterkt door een grote schare supporters wat hun vleugels gaf. Toch wisten de meiden door mooi samenspel en goed opgezette aanvallen met rust op 5-8 voor te komen.

Helaas werd deze winst snel weggegeven in de 2e helft na 7 minuten spelen stond het 8-8 en kon door Oliveo haast niet gescoord worden. Toch doorzetten en met goede acties in de verdediging en een sterk keeperswerk wisten de meiden gelijk op te gaan of voor te komen tot 2 minuten voor tijd de 13-14 op het scorebord kwam. De spanning was te snijden toen 8 seconden voor tijd Oliveo een strafworp tegen kreeg, het zou toch niet…

Fluit, schot en daar was de keeper, dus Oliveo DB1 naar de finale. De blijdschap was groot bij het team wat een ontlading in deze spannende wedstrijd. Deze zal gespeeld worden tegen Odis DB1, welke thuis met 17-12 van EHC DB1 wist te winnen.

Leuk feitje in de reguliere competitie komen de dames van Odis zondag 16 juni om 10.00 naar Pijnacker om tegen B1 te spelen, mooie warming up dus voor de finale.

Dames C1

Thuis stond de wedstrijd van C1 gepland tegen De Treffers DC1, deze gaf redelijk eenvoudig een stand op het bord van 23-18 waardoor ook de Dames C1 naar Rotterdam mogen afreizen voor de finale welke bij Snelwiek gespeeld zal gaan worden. De tegenstander van C1 gaat worden Ventura DC1 welke gewonnen hadden tegen Helius DC2 met 22-24.

Het volledige programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt maar hou alvast zondag 23 juni vrij in de agenda, Oliveo gaat met 2 dames teams strijden voor de Bokaal!