Financiële situatie Oliveo Handbal

De coronacrisis belet veel van onze leden al enige tijd te sporten in teamverband. Dit is overmacht. Gelukkig mag de jeugd wel trainen. Maar de senioren moeten individueel de conditie op peil zien te houden en dat valt niet altijd mee.

Het bestuur bereikte intussen enkele vragen omtrent de contributie. Oliveo Handbal verkeert net als andere sportverenigingen in een financieel onzekere tijd. Vanaf maart zijn er geen kantine-inkomsten meer. Deze inkomsten zijn  noodzakelijk om de club overeind te houden. Onze sponsoren zijn trouw en wij hopen dat de leden onze sponsoren ook zoveel mogelijk steunen. SkippyPePijN huurt de kantine voor de kinderopvang en ook die inkomsten zijn broodnodig. 

Er is wat steun van de overheid gekomen en de gemeente rekent de zaaluren niet die niet afgenomen worden. Maar onze vaste lasten lopen gewoon door.  

Het bestuur houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. De Sportraad adviseert de sportclubs, zoals onlangs te lezen was in de Telstar. Het bestuur van Oliveo Handbal was ook bij dat digitale overleg aanwezig.

Ook bij het NHV lopen de kosten door. Voorzitter Tjark de Lange sprak op de digitale ALV van 26 oktober de bestuursleden van de ruim vijftig Nederlandse clubs toe:

“Het is onmogelijk geen contributie te heffen; de kosten lopen door (huisvesting, personeel) en de competities zijn georganiseerd. Dit geldt voor verenigingen eveneens.”

Het NHV hoopt dat de competitie snel hervat kan worden en dat deze (deels) uitgespeeld kan worden.

Tjark de Lange drukt de leden op het hart: “We zijn met elkaar een vereniging! Het is belangrijk dat de structuur overeind blijft. Dat is een lastige opgave, maar we zitten met elkaar in hetzelfde schuitje.”

Kortom het is allemaal nog niet duidelijk hoe de financiële eindstand eruit zal zien. Het is belangrijk dat de club overeind blijft en daar is solidariteit van de leden voor nodig.

In januari wordt de digitale ALV gehouden en dan presenteert het bestuur de tussenstand. Op het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt, pas dan is te zien hoe we ervoor staan. Op dit moment is Oliveo Handbal nog een financieel gezonde vereniging. We hopen met ieders steun dat ook te blijven. 

We hopen na de coronacrisis alle activiteiten weer met veel enthousiasme op te pakken! 

Het bestuur