Gezellige Nieuwjaarsreceptie en uitreiking van de prijzen

Zondagmiddag 8 januari hield Oliveo Handbal de traditionele Nieuwjaarsreceptie in het clubhuis. Iedereen die de handbalvereniging een warm hart toedraagt, was uitgenodigd om te toasten op een mooi en sportief jaar

René Westphal hield als dagvoorzitter namens het bestuur een welkomstspeech met een blik terug en een blik vooruit en hij hoopte op een mooi vervolg van het seizoen. De grote wens van 2023 is te komen tot een voltallig bestuur, omdat de last nu op te weinig schouders rust. Na hem was het de beurt aan Piet van Adrichem om Nico van den Besselaar in het zonnetje te zetten. Nico was speciaal hiervoor uit Noord-Holland gekomen met zijn vrouw Joke en zijn kinderen en kleinkinderen. Tijdens de ALV is Nico namelijk voorgedragen als Erelid vanwege zijn lange staat van dienst en zijn vele verdiensten voor de club.

Daarna kwamen Daniëlle Develing en Anne van de Sande aan het woord namens de Commissie Vrijwilligerszaken voor de uitreiking van de welbekende prijzen: het Jong Aanstormend Talent, het Team van het Jaar en de Piet van Adrichem Trofee. De CVZ had via de website en de Nieuwsbrief leden opgeroepen om kandidaten voor deze prijzen aan te dragen. Bij de nominaties speelden vooral de argumenten mee waarom iemand of een team de prijs verdient.

Marc Toussaint is Jong Aanstormend Talent

Dit jaar is Marc Toussaint verkozen tot het Jong Aanstormend Talent van Oliveo. Hij heeft dit verdiend doordat hij het afgelopen jaar vele wedstrijden floot op jonge leeftijd en dit erg goed doet. Hij is leergierig en enthousiast om het nog beter te doen en draait zijn hand er niet voor om om te helpen op de club.

Heren B1 is Team van het Jaar Het Team van het Jaar is dit jaar de HB1 geworden. Zij zijn een vrijwel heel nieuw team met heel jonge spelers die erg leuke resultaten neerzetten in de Jeugddivisie. Ook hebben zij hun mannetje gestaan op het grote internationale toernooi in Zweden.

Mieke van Veen wint de Piet van Adrichem Trofee De laatste prijs, de Piet van Adrichem Trofee voor de vrijwilliger van het jaar ging dit jaar naar Mieke van Veen. Deze prijs heeft zij meer dan verdiend door alle verdiensten voor Oliveo in al vele jaren. Zowel binnen als buiten het veld zet zij zich in en zorgt zij er mede voor dat de club draaiende blijft.

Oliveozonnebril voor de vrijwilligers De Commissie Vrijwilligerszaken had bovendien voor elke vrijwilliger een leuke Oliveozonnebril meegebracht.

Heeft u dit leuke collector’s item nog niet ontvangen en bent u vrijwilliger met een structurele taak bij Oliveo meldt u zich dan nog even bij Daniëlle of Anne van de CVZ.

Na de mooie toespraken en huldigingen bleef het gezellig in het clubhuis met de ongeveer honderd gasten die onder het genot van een hapje en een drankje bij konden praten en elkaar een gelukkig nieuwjaar wensten.

Heren 1 bemenste de hele middag de bar en de keuken. Vertrekkend bestuurslid Hans Grüne had voor de nodige inkopen gezorgd. Al met al mooi teamwork wat kenmerkend is bij de vele activiteiten van Oliveo Handbal.