Handbalkamp 2020… gaat het door?

De maatregelen tegen het Coronavirus hebben mogelijk gevolgen voor het Oliveo Handbalkamp dat gepland staat voor augustus 2020. We leggen graag uit wat onze overwegingen zijn.

Nog geen beslissing genomen

Op dit moment is er nog geen beslissing genomen of het kamp wel of niet door kan gaan. De maatregelen van het kabinet en het RIVM zijn leidend voor ons bij deze beslissing.

De basisscholen zullen (gedeeltelijk) weer opengaan. De middelbare scholen blijven voorlopig nog gesloten. Voor ons als kampleiding is dit belangrijk, omdat uit beide groepen kinderen mee gaan.

We kunnen op dit moment nog niet beslissen of het kamp door kan gaan, omdat er teveel onduidelijkheid is voor augustus 2020. Wij houden aanpassingen in de maatregelen nauwlettend in de gaten. Na verandering van maatregelen hebben we overleg.

Op dit moment houden we helaas wel serieus rekening met dat het kamp niet door kan gaan. De gezondheid van de kinderen en de leiding is en blijft voor ons het belangrijkste. Als de maatregelen het ons verbieden zal het kamp niet doorgaan. Als we de gezondheid niet kunnen garanderen zal het kamp ook niet doorgaan.

Uiterlijk op zaterdag 25 juli, maar het liefst eerder, zal de beslissing genomen worden of het kamp door kan gaan. Dit is precies een maand voor de start van het kamp. Wij gaan er vanuit dat de situatie op dat moment duidelijk is en wij een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Uiterlijke inschrijfdatum verplaatst

De uiterlijke inschrijfdatum is verplaatst naar zaterdag 25 juli. Dit om ouders en verzorgers niet te dwingen om nu al een keuze te maken. Het is namelijk voor iedereen onbekend wat er de komende periode gaat gebeuren. Dit begrijpen we.

Betaling uitgesteld

De betaling van het kamp wordt ook uitgesteld. Uiterlijk op zaterdag 1 augustus moet er betaald zijn. Als het kamp niet doorgaat hoeft er niet betaald te worden. Tot 1 augustus is het ook nog vrijblijvend mogelijk om af te melden voor het kamp, als je zelf toch geen prettig idee hebt bij het kamp.

Voorbereidingen

De kampleiding gaat door met de voorbereidingen van het kamp. We zijn ons bewust dat er een grote kans is dat het kamp niet door gaat. Toch willen we ons op alle scenario’s voorbereiden. Als het kamp niet doorgaat zijn we in ieder geval voorbereid voor het kamp van volgend jaar.

Eind mei meer nieuws

In de week voor 20 mei is er een nieuwe persconferentie van de overheid over de maatregelen. Wij zullen na deze persconferentie met elkaar overleggen en volgt er een nieuwe update van ons.

Wij hopen op deze manier duidelijkheid en inzicht te hebben gegeven in onze overwegingen. Als er nog vragen zijn kan je die stellen aan de hoofdleiding Thea, Mike en/of Emiel.

Bedankt voor jullie begrip. Wij wensen iedereen sterkte in deze periode.

Met vriendelijke groet,
De kampleiding van het Oliveo Handbalkamp.