Heren van Oliveo mogelijk komend seizoen in Eerste Divisie

Heren 1 vlak voor de spannende wedstrijd tegen Habo uit Boekel in de strijd voor promotie naar de Eerste Divisie

Zaterdagavond 6 april speelde ons Heren 1 een spannende wedstrijd. Het team van Dennis Teeuw stond in poule B van de Tweede Divisie met 30 punten met drie teams op een gedeelde tweede plek.

Bij winst tegen Habo ‘95 zou de mogelijkheid zijn de tweede plek op te eisen. Mits de andere wedstrijd op zondag Witte Ster, de andere rivaal, niet voorbij zou komen.

Na een sterk gespeelde wedstrijd door onze heren wisten ze deze met 32-26 winst te pakken. De taak voor Witte Ster was daar om met minimaal 23 punten verschil te winnen om Oliveo van de tweede plek af te stoten.

Zondagmiddag bleek dit niet gelukt te zijn en Oliveo HS1 kan zich opmaken voor de Rangordewedstrijd op zaterdag 13 april tegen nummer 2 van poule A, US HS1 uit Amsterdam, indien deze voor promotie willen gaan.

Naar zojuist bekend is geworden heeft US bedankt voor de eer en zullen in de Tweede Divisie blijven spelen, mede door een harsverbod voor hun lokatie. Dit is één van de eisen die aan dit niveau van spelen wordt aangegeven.

In een kortstondig overleg eerder in de week tussen TC, Bestuur, Wedstrijdsecretariaat en de heren van Team 1 is er besloten onder voorwaarden dat er met hars gespeeld mag gaan worden bij promotie.

Door dit afzeggen van US zijn de heren automatisch als 1e op de ranglijst als reserve geplaatst.

Hiermee is de weg open voor de heren van Oliveo om kans te maken komend seizoen in de Eerste Divisie mee te draaien.