Coronaregels voor trainingen (binnen en buiten)

Versie: 25 augustus 2020
Geldig t/m nu

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan. Deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt. Tijdens deze zomer loopt het aantal bewezen besmettingen weer op en met de aanpassingen van 10 augustus streeft het kabinet ernaar die toename te beperken zodat nieuwe landelijke maatregelen uit kunnen blijven.

Naast de landelijke aanscherpingen is het nu ook mogelijk dat er regionaal dan wel per gemeente extra maatregelen worden opgelegd.

Sportkantines die door GGD gekoppeld worden aan meerdere besmettingen of clusters van besmettingen via het bron- en contactonderzoek van de GGD kunnen, tot maximaal 14 dagen, worden gesloten. Dat willen we uiteraard voorkomen!

Daarom houdt Oliveo ook vast aan een aantal regels in het voorgaande protocol. Deze regels blijven totdat we – via website en nieuwsbrief – duidelijk aangeven dat ze veranderen. Zo zorgen wij er samen voor dat iedereen op een prettige en veilige manier kan trainen en sporten.

Algemene uitgangspunten

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

  1. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  2. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  3. Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 m. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen;
  4. Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoeft je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 m tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen;
  5. Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoeft je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 m bij jou komen;
  6. Tijdens het sporten gelden deze regels niet waar dat de sportbeoefening in de weg staat;
  7. Vermijd drukte;
  8. Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in een vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit (training/wedstrijd) gaan;
  9. Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  10. Schud geen handen;
  11. Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  12. Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;
  13. Het is verboden in de publieke ruimtes (bijv. de Sporthal, kantine, kleedkamer) of in een besloten plaats in groepsverband te zingen of te schreeuwen.

Kantine en andere ruimtes van Oliveo Handbal

  1. Slechts één trainer mag via de ‘Horecadeur’ de sleutel van de buitenberging pakken.
  2. Voor openen- en afsluiten, gebruik de ‘zaterdag/zondag’ sleutel maar neem deze na de training niet mee naar huis! Maak afspraken met aanwezige leiding van Skippy.
  3. De externe sporthallen (DSVP, Emerald, Oliveo voetbal, Sterrenhal, ’s-Gravenhout) blijven gesloten tot aanvang van het nieuwe zaalseizoen.

Voor vertrek naar je training bij Oliveo

  1. Ga thuis naar het toilet. Mocht je tijdens de training toch naar het toilet moeten, dan door de Horecadeur naar binnen.
  2. Was thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  3. Neem voldoende kleding mee en een gevulde bidon.

Wanneer je gaat trainen bij Oliveo

  1. Je bent ‘ready-to-go’ aanwezig.
  2. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training aan bij Oliveo en ga direct daarna naar huis.
  3. Douche thuis en niet bij Oliveo.

Extra instructies/advies ouders

  1. Informeer uw kinderen over de algemene veiligheid- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de trainers/kaderleden opvolgen.
  2. Laat uw kind(eren) zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar Oliveo gaan.
  3. Als ouder/verzorger/begeleider heeft u geen toegang tot de kantine, kleedkamers, fitnessruimte en bestuurskamer. Zowel voor, tijdens als na de training.
  4. Volg altijd de aanwijzingen op van de trainers/kaderleden.

Tot slot

De website van Oliveo Handbal is en blijft de officiële informatiebron. Ons advies is deze regelmatig te raadplegen. Dringende vragen kunnen worden gemaild naar Bestuur. Rest ons nog iedereen veel plezier te wensen tijdens de trainingen, geniet ervan!

Met vriendelijke groet,
Oliveo Handbal