Krachttraining Oliveo A/B Jeugd komend seizoen

Sinds vorig jaar november hebben Charelle en Richard de coördinatie van de krachttraining op hen genomen. Na gekeken te hebben hoe alles werkte en liep kwamen ze tot enkele nieuwe inzichten.

Eén van de wensen is om graag een krachttraining aan de A/B jeugd aan te bieden. Deze training zal een uur duren en vervangt geen reguliere handbaltraining, maar komt op een aparte avond.

Verder willen ze een krachttraining per team geven met een eigen krachttrainer per team. Hierdoor kunnen betere krachttrainingen worden gegeven. 

A/B Jeugd: uur per week krachttraining

Er vindt dus een wijziging plaats voor de Oliveo A/B Jeugd . Vorig seizoen werd er één keer per week een half uur krachttraining gegeven, in plaats van een reguliere handbaltraining.

Dit zal gewijzigd worden naar twee keer per week reguliere handbaltraining, en één keer per week één uur lang krachttraining. Met deze wijziging willen we een kwalitatief goede training kunnen bieden aan onze jeugdleden.  

Sportcentrum de Viergang

Onlangs hebben Oliveo Handbal en Sportcentrum de Viergang een samenwerkingsovereenkomst getekend. Er zal getraind gaan worden aan de hand van een trainingsschema die samen is opgesteld.

Sportcentrum de Viergang stelt de selectieteams en – in de zomerperiode alle teams van Oliveo handbal – in de gelegenheid kennis te maken met hun mogelijkheden. Meer hierover lees je in dit bericht.

Ook verbetert de krachttraining bij Oliveo Handbal, zodat de leden verantwoord sporten. Ze krijgen betere stabiliteit en blessures worden (hopelijk) voorkomen.