Nieuwe vertrouwenscontactpersoon

Amy Hauser heeft aangegeven per einde van dit seizoen te stoppen als vertrouwenscontactpersoon. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte opvolger en we zijn verheugd dat we die gevonden hebben in de persoon van Sheila van Wingerde.

Sheila is werkzaam in de (jeugd)hulpverlening. Ze heeft zelf jarenlang gehandbald en was als kaderlid geruime tijd actief betrokken bij Oliveo Handbal. Ze is moeder van twee handballende kinderen. Buiten haar functie als VCP vervult ze geen andere functie binnen Oliveo Handbal. We verwelkomen Sheila en we bedanken Amy voor het vervullen van haar functie.

Gelukkig wordt de VCP zelden ingeschakeld, maar een club is verplicht een VCP te hebben. Het is ook een van de voorwaarden om de VOG’s van kaderleden gratis aan te kunnen vragen.

Binnen het NHV fungeren ook vertrouwenscontactpersonen als eerste aanspreekpunt bij (dreigende) incidenten en/of grensoverschrijdend gedrag. Zij kunnen mensen doorverwijzen naar NOC*NSF vertrouwenspersonen of andere ondersteunende instanties. Meer hierover op de site van het NHV.