Nieuws van het wedstrijdsecretariaat

Competitie is op stoom !

Hoewel er in de afgelopen weken veel wedstrijden in de veldcompetitie zijn gespeeld, is inmiddels de zaalcompetitie voor de breedtesport al in zicht.

Inmiddels is afgelopen week in de wedstrijdsport de competitie voor de DS1 en HB1 gestart. Beide teams hebben hun eerste wedstrijd helaas nipt verloren.

De Heren in de Eerste Divisie hebben er al aardig wat wedstrijden op zitten en hebben inmiddels de eerste winstpartij bij kunnen schrijven. Volhouden heren, er zijn nog veel wedstrijden te gaan.

Dat er veel wedstrijden gespeeld worden is te merken aan de drukte binnen onze afdeling. Veel mutatieaanvragen, plannen van wedstrijdtafels, bijspringen als de App voor Sportlink even niet werkt, spelers die op een juiste manier ingeschreven moeten zijn, en niet te vergeten uitbreiding van teams.

Zo zullen er in de zaal weer teams bij komen. We naderen de 35 teams inmiddels. Afgelopen periode zijn er heel wat vergaderingen en overleggen geweest om te zien hoe we met onze vereniging alles in goede banen laten lopen op het gebied van wedstrijden.

Misschien gaat er nog wat schuiven in de poule-indelingen van de Zaal, dus hou je wedstrijden via de App goed in de gaten. Heb je vragen stuur direct een bericht aan het wedstrijdsecretariaat.

Scheidsrechters

Er is een plan opgezet om scheidsrechters (jeugd) op te leiden en in te gaan zetten voor wedstrijden in de laagste categorie van de breedtesport. Inmiddels kennen we:

– Bij F-jeugd: spelleiders (gefloten door ouders)
– Bij E- en D-jeugd: jeugdscheidsrechters (gefloten door jeugdleden A en B)
– Bij overige breedtesport wedstrijden: verenigingsscheidsrechters (jeugdleden A, B en Senioren)
– Bij wedstrijdsport door NHV aangewezen: bondsscheidsrechters

Op alle fronten moeten er zeilen bijgezet worden. Met ingang van het zaalseizoen zal daarom ‘scheidsrechterszaken’ onder de paraplu van Competitie en Wedstrijdzaken geschoven worden. Voor Competitie blijft het e-mail wedsec@oliveohandbal.nl en voor scheidsrechterszaken blijft dit comsc@oliveohandbal.nl.

Inmiddels hebben we gemerkt dat de klok op 5 over 12 staat en er noodgrepen zijn ingezet om alle wedstrijden door te kunnen laten gaan.

Gelukkig kunnen we veel jeugdleden vinden die het leuk vinden om een wedstrijdje te fluiten. Laten wij er met z’n allen voor zorgen dat ze ook daadwerkelijk de waardering krijgen van de mensen langs de lijn. Aanmoedigen mag maar dan altijd in een positieve flow.

De komende periode zullen ook bij de E-wedstrijden nieuwe gezichten voorbijkomen die aan de zijlijn begeleid worden. Laten we met z’n allen zorgen voor een leuk, sportief en gezellig sportklimaat.

Spelregels

Op onze website onder het kopje wedstrijdzaken zijn inmiddels vele documenten aangevuld zodat iedereen alle info kan doorlezen en mogelijk vragen wegneemt waarom nu wel of niet iets kan of mag. Zo zijn bijvoorbeeld de aparte regels voor de D, E en F in handige documenten samengevat.

Bekijk de spelregels

Wedstrijdtafel divisiewedstrijden

We kunnen inmiddels terugkijken op een goede invulling van de Wedstrijdtafel gedurende de divisiewedstrijden van de HS1, DS1 en HB1. De meeste wedstrijden zijn ingevuld en ja, bij de HS1 blijft het altijd spannend. Met alle 2″, kaarten, TimeOuts, scores etc. Maar onze leden worden goed begeleid en genieten zichtbaar van hun taak en inzet.

Zijn we al kampioen?

Nu de eerste periode van het veldseizoen zijn einde nadert komt altijd de vraag; “zijn we al kampioen ?” Dat is altijd goed te zien aan de standen in Sportlink. Maar, de eerste helft van het veldseizoen krijgt een vervolg vanaf april 2020, in de tweede helft. Dan gaat het veldseizoen verder.

Vandaar dat er (nog) geen kampioenen worden uitgeroepen. Dit zal aan het eind van het zaalseizoen wel plaatsvinden. Maar het veldseizoen is dus nog niet klaar.

Overigens is dit alleen vanaf de D jeugd en hoger, omdat bij de F en E geen uitslagen en standen worden bijgehouden. Om het spelplezier te bevorderen worden de standen daar alleen op de achtergrond bijgehouden voor bepalen van niveaus.

Voor nu nog hele leuke wedstrijden op het veld en heel veel succes met de start van het binnenseizoen.