Nieuws vanuit Competitie- en Wedstrijdzaken – april 2021

Traditioneel zijn de maanden maart en april de drukste maanden voor het Wedstrijdsecretariaat. Ondanks dat er geen wedstrijden gespeeld worden, moet alles wel correct gepland worden voor de wedstrijden die er aan komen.

Alternatieve competitie

Afgelopen maanden is er samen met de NHV hard gewerkt om de Alternatieve Competitie rond te maken. Veel overleg, administratie, plannen en verwerken. Ja een hele competitie inclusief zaalhuur, kantine, scheidrechters, poules, spelers en wedstrijden was geregeld om 10 april te starten. Helaas! Als gevolg van de coronamaatregelen vallen de wedstrijden tot 8 mei uit. Hopelijk mogen we dan starten.

Competitie 2021-2022

Dit was voor het wedstrijdsecretariaat een ‘tussendoortje’, want het werk voor de competitie 2021-2022 is ook al in volle gang. Op papier gaan er 25 teams van Oliveo de competitie in. Weliswaar minder dan dit seizoen, maar wel meer teams in de wedstrijdsport. Voor komend jaar staan er acht gepland, wat uiteraard extra werk en organisatie met zich mee gaat brengen. Denk aan extra zaalhuur, tijdsplanning, bondsscheidsrechters en nog een aantal zaken.

Achter de schermen gebeurt er veel. Soms wel eens teveel om dat in alle rust te kunnen doen en sluipen er onbedoeld fouten in die later opgelost moeten worden. Het mooie is: hoe beter de voorbereiding, hoe beter het seizoen verloopt en er rust uitstraalt.

Vrijwilligers gezocht

We weten allemaal dat dit werk door vele vrijwilligers gedaan wordt en dat er soms mensen stoppen. Zo ook voor komend seizoen. Judith heeft aangegeven om te willen stoppen met het regelen van de zaalhuur. Heel jammer, want zij kon dit administratief heel goed. Snel en adequaat schakelen. Wat een topmens binnen de vereniging.
Wij zijn dus naarstig op zoek naar een nieuw topmens! Daarnaast mogelijk ook mensen die het wedstrijdsecretariaat willen versterken. Vele handen maken ligt werk. Ben je handig met Excel en Windows-applicaties, meldt je dan aan. De vereniging en alle leden zijn je erg dankbaar.

Voor de komende maand gaat er veel werk verzet worden: teams inschrijven, wedstrijden plannen en zorgen iedereen tijdig kan trainen en spelen. Hou de Sportlink app in de gaten! Voordat we het vergeten: ben je tweedejaars B-speler of hoger, zorg dat je het certificaat van HandbalMasterz behaald. Zonder dat certificaat mag je namelijk niet spelen.

Alvast hele fijne paasdagen en hopelijk kan er vanaf 8 mei weer gespeeld worden.