Nieuws vanuit Competitie en Wedstrijdzaken (CWZ) dec 2021

Nu de zaalcompetitie eind oktober zijn aanvang nam en in november lekker los ging waarbij de eerste krachtmetingen zichtbaar zijn kwam daar eind november onze geduchte tegenstander weer terug: COVID-19.

Jawel, heel vervelend maar corona is nog niet uit het beeld verdwenen en geeft ook zijn weerslag op de sport, normaliter een decembermaand met veel leuke partijtjes, toernooien in het buitenland en festiviteiten, onze overheid heeft besloten vanaf 28 november sporten tussen 17.00 en 05.00 te moeten stoppen.

Alle alarmbellen bij het wedstrijdsecretariaat sloegen aan, hoe gaan we dit voor elkaar krijgen. Voor de wedstrijden nog te overzien, veel wedstrijden vallen in het weekend overdag, met uitzondering van wat wedstrijdteams in de avond. Met wat puzzelen zou dat gaan lukken. Echter veel teams gaven snel aan, zonder trainen gaan we niet spelen want de training is veelal doordeweeks in de avond. Naarstig vond er met het bondsbureau NHV veel overleg plaats om te bespreken hoe verder. Competitie stil leggen zodat er in het weekend getraind kan worden, hoe lang gaat dit duren kunnen wedstrijden nog ingehaald worden, kortom donkere wolken trokken zich samen.

NHV heeft het besluit genomen zo veel mogelijk te spelen en de verantwoording bij de verenigingen neer te leggen, dit gaf al heel snel vele uitdagingen, op vrijdag afmeldingen verwerken in verband met besmetting, extra inzet voor controles bij de deur, aanpassingen roosters, wedstrijdtafel, scheidrechters, kantine indeling, etc. We hadden ons deze competitie toch heel anders voorgesteld.

Het goede nieuws is dat we uiteraard wel mogen blijven sporten, in samenspraak met TZ heeft CWS veel planningen gemaakt en zijn dan ook trots op de vele flexibiliteit die onze leden kunnen laten zien om daar waar mogelijk te trainen en wedstrijden te spelen. Meer hierover later.

Op 19 december start de ‘winterstop’ waarna we hopelijk begin januari weer volop aan de bak kunnen om de competitie door te laten gaan.

Laten we ons allemaal zoveel mogelijk aan de 17 basisregels houden dan verslaan we ook deze tegenstander!

Voor nu wens ik iedereen hele fijne feestdagen en alvast een heel veilig, gezond en sportieve jaarwisseling toe. Commissie Competitie en Wedstrijdzaken