Nieuws vanuit Competitie- en Wedstrijdzaken – november 2020

Het zijn vreemde tijden in handbalwereld.

Zijn we goed van start gegaan met het veldseizoen, stak het Coronavirus de kop weer op, het zou toch niet…

Ja hoor, na de persconferentie in oktober bleek al snel dat er vergaande maatregelen genomen zouden worden dat ook vergaande gevolgen voor ons mooie spel in petto hadden.

Alle wedstrijden tot 14 november werden direct afgelast. Daar ging de start van de zaalcompetitie, net nu we het hele programma hadden omgezet na de vele mutaties, teaminschrijvingen, terugtrekkingen en tussentijdse promoties.

Heel veel werk was verzet door ledenadministratie, kantineindeling, scheidsrechtersplanning en al het werk achter de schermen om de competitie ‘glad’ te krijgen voor de start op 24 oktober. Helaas.

Inmiddels weten we beter, na de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft NHV besloten alle wedstrijden voor 2020 te schrappen. Nu maar hopen dat we 9 januari 2021 weer mogen gaan spelen.

Het is niet anders, maar als vereniging doen we er alles aan om, voor zover mogelijk, leden aan het sporten te houden. Laten we wel met z’n allen de coronaregels in acht houden des te sneller hebben we dit onvoorspelbare virus eronder.

Wellicht is de gedachte dat we het bij Oliveo nu rustig hebben, maar niets is minder waar. Er wordt op vele fronten heel hard gewerkt aan de toekomst. Zo is het wedstrijdsecretariaat van Oliveo inmiddels voorgedragen door NHV om de nieuwe mogelijkheden van de ontwikkelingen binnen Sportlink als eerste te mogen testen en feedback te mogen geven, kortom het is nooit saai.

Ondanks dat er niet gespeeld mag worden in competitieverband wens ik eenieder veel plezier met de trainingen – en waar mogelijk de onderlinge wedstrijden (de coaches kunnen hier meer over vertellen).