Nieuws vanuit Competitie en Wedstrijdzaken – september 2021

Wat een mooie dag, 28 augustus de start van de competitie, we mogen weer handballen.

Uiteraard waren er door een aantal teams al wat oefenpartijtjes gedaan of getraind, maar het merendeel was nog in zijn of haar hoofd bezig met de kamp avonturen, ze waren immers nog geen 24 uur terug.

Van de geplande 9 wedstrijden bleven er uiteindelijk 4 over omdat blijkbaar meer verenigingen hier last van hadden. Deze wedstrijden zijn netjes verplaatst naar het inhaalweekend 16/17 oktober.

Bij het wedstrijdsecretariaat is alles inmiddels redelijk onder controle, hoewel er nog dagelijks mutaties binnen rollen zijn alle teams gevuld, coaches toegevoegd en alle wedstrijden tot en met de zaalcompetitie gevuld. We konden echt merken dat iedereen nog een beetje op gang moest komen, na bijna 1,5 jaar geen competitie spelen. Hoe was het ook alweer, wat moet er allemaal gedaan worden ? Nu dit allemaal achter de rug is kan de blik op 2021-2022 gezet worden.

Eerst nog vele wedstrijden spelen en zien of we alle ballen hoog kunnen houden en mogelijk wat kampioenschappen binnenhalen. De Zaalcompetitie voor de wedstrijdsport start 18 september al met de HA1, HS1 en HB1. De overige teams DS1 en DB1 starten 2 oktober en de DS2, HS2 en DA1 starten 23 oktober evenals de gehele breedtesport. Alle wedstrijden zijn gepland tot en met 28 mei waarbij de HS1 de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie uit speelt.

Voor nu op zoek naar de juiste scheidsrechters op elke wedstrijd en zorgen dat de diverse beker- en competitiewedstrijden goed verlopen en gepland kunnen worden tussen en naast het overvolle trainingsprogramma. De eerste bekerwedstrijd is al op dinsdag 5 oktober tussen Oliveo DS1 tegen Dongen DS1 aanvang 20.00 uur, publiek is van harte welkom.

De wedstrijdsport geeft een aardige organisatie met zich mee, niet alleen de wedstrijden en zwaardere trainingen en oefenwedstrijden op hoog niveau, maar ook bezetting wedstrijdtafel, leveren van scheidsrechters aan de bond en de vele uren werk in sponsorcontracten mag zeker niet vergeten worden. Kortom er gaat in het leuke spelletje aardig wat vrije tijd zitten waar vele handjes voor nodig zijn.

Gelukkig heeft Oliveo een breed scala aan personen met een goed en warm hart voor deze mooie sport en slaan we ons er samen doorheen. Maar denk je wat zou ik nog meer kunnen doen schroom niet en meld je aan via de bekende kanalen welke op onze site te vinden zijn.

Voor nu wens ik iedereen hele mooie, gezellige, spannende en vooral sportieve wedstrijden toe, en vergeet niet het gaat uiteindelijk om het plezier en ja een winstpartij is mooi meegenomen!