Oliveo Dames B2 Kampioen

10 maart 2019. Oliveo DB2 tegen Olympia ‘72 DB1. Het zou een spannende dag gaan worden voor onze dames, bij winst zouden ze immers de titel zaalkampioen in de wacht slepen.

Na een lange rustperiode kwam de als nr 3 geplaatste tegenstander op bezoek. Hier hadden ze uit met 17-21 van gewonnen. Met 5 punten los van nr 2 en de laatste thuiswedstrijd in het achterhoofd moest er dus gewonnen worden. Niet vreemd voor deze meiden want ze hadden er dit seizoen al 15 met winst afgesloten.

De druk was hoog zeker nu de tribune volliep met ongeveer 200 man die dit spektakel niet wilde missen. De meiden gingen goed van start maar Olympia bood goede tegenstand zodat de 6-2 voorsprong snel naar 10-8 met rust op het scorebord gaf. Vele kansen helaas net op de lat of paal, het zou toch niet…

Het was tevens de laatste wedstrijd van de dag dus in de kantine was het een drukte om het mogelijke feest gereed te maken. En jawel na de rust gingen de meiden van Oliveo gas geven. De ene break nog mooier als de ander.

Langzaam liep de teller op en met nog 5 minuten te spelen ging de zaal los, 19-13 op het scorebord. Voorzichtig konden de vaantjes, bloemen en prijzen naar boven komen. Olympia had moeite de keeper te passeren en bij de aanval kon Oliveo doorstoten zodat bij het eindsignaal 24-13 genoteerd stond.

De meiden zijn officieel kampioen!

De prijzen en toespraken waren daar en het feestje kon los, bloemen voor coaches en trainers en van de ouders ontvingen ze een leuke herinnering in de vorm van een kristallen bokaal. Nadat de tribune leegliep om de meiden te feliciteren ging in de kantine het feestje verder met patat en fris.
Kortom een mooie prestatie en welverdiende titel.

Komende week zondag staat ronde 17 gepland tegen nr 2 Schipluiden DB2 om 12.50 in Schipluiden. Zouden ze hier ook de winst kunnen pakken?