Oliveo Handbal maakt progressie met professionaliseren – Introductie Learn handball

Met ingang van komend seizoen zal de alom geprezen tool Learn Handball ingezet gaan worden binnen Oliveo Handbal. Deze tool, met de oorsprong in Noorwegen sinds 2016, heeft de goedkeuring van het Nederlands Handbal Verbond gekregen en kan door verenigingen ingezet worden. Binnen Noorwegen maken meer dan 250 clubs gebruik van Learn Handball, dat is bijna 50% van de markt, en meer dan 200.000 handbaltrainers maken gebruik van deze tool waardoor deze best succesvol genoemd mag worden.

Als één van de eersten heeft Oliveo de handschoen opgepakt en is binnen de vereniging door de enthousiaste inzet van Richard Spies en René Westphal in samenwerking met Magnus Sondena van Learn Handball en Winniefred Polman van Learn Handball Nederland een constructieve samenwerking opgezet. Inmiddels zijn de contracten getekend en kunnen alle trainers, en uiteindelijk alle spelers, gebruik maken van deze tool in de vorm van een App en PC applicatie.Binnen de applicatie kunnen trainingen visueel gemaakt en voorbereid worden. Tevens zal veel materiaal beschikbaar zijn en komen van vooraanstaande handbal spelers uit de top!

De eerste introductie binnen de TC en kader heeft reeds plaatsgevonden en achter de schermen wordt er hard gewerkt aan vullen van de verschillende databases. De introductie voor alle leden zal tijdens meerdere sessies op de seizoensopening 20 augustus zijn (zie bericht op onze site)

De vereniging verwacht veel van deze tool waardoor de sport binnen Oliveo grote stappen kan maken. Uiteraard valt en staat het met de juiste inzet en acceptatie van het kader en leden.

Wil je meer weten van deze krachtige tool, kom zaterdag 20 augustus naar de club en woon één van de presentaties bij.