Oliveo Handbal steunt Kenia

Bij deze willen we Oliveo Handbal en de Guyter heel erg bedanken voor de sponsoring van de sporttenues en sporttassen. Wij willen graag met jullie delen hoe welkom de gebruikte handbaltenues op basisscholen in Kenia zijn!

Drie jaar geleden heeft de Stichting al tenues van Oliveo Handbal mogen ontvangen. Diverse sporttassen met  sporttenues zijn toen op de Mwerenischool aangekomen. Foto’s van ontvangst werden direct via Whatsapp gestuurd. Tijdens het bezoek van Marlies Bles aan de school zag zij dat de Oliveoshirts daadwerkelijk gebruikt werden tijdens het sporten, toen tegen een groep die polo’s droeg van GGZ Delfland.

In de nieuwsbrief in het najaar 2018 was al te lezen dat Stichting ‘Wij Steunen Kenia’ weer gebruikte handbaltenues van Oliveo Handbal had gekregen.

De handbaltenues werden weer meegenomen naar de Mwerenischool en verschillende klassen konden worden voorzien van de shirts. Het waren er echter zoveel, dat we er ook een nabijgelegen basisschool blij mee konden maken.

De sponsors van deze school zijn eind januari naar Kenia geweest en hierbij zien jullie de foto die ze genomen hebben op de basisschool Mahuruni, in het zuidwesten van Kenia.

De volgende begeleidende tekst werd meegestuurd:

“We are happy because of uniforms you brought to us when coming to Kenya. Attached find our pupils wearing them ready going for games. On behalf of the entire community, we thank the sponsors who gave us those uniforms.”

De stichting ‘Wij Steunen Kenia’ steunt sinds 2003 de Mwereni basisschool en zijn directe omgeving in dit droge en arme gebied in Zuid-West Kenia. Ooit gestart als project van de Johannesschool te Pijnacker is de stichting na enkele jaren zelfstandig voortgezet. Met steun van vele basisschoolleerlingen van o.a. de Mariaschool, de Johannesschool, de Keizerskroon uit Pijnacker, het Spectrum uit Delfgauw, de Max Havelaar uit Delft en de Vuurvlinder uit Den Haag zijn er op de Mwerenischool al heel wat zaken veranderd. Ook de shirts en tassen van Oliveo zijn dus meer dan welkom.

Asante sana ( = heel erg bedankt)

Namens het bestuur van stichting Wij Steunen Kenia, Carin van den Berg, moeder van Mariël en Silke Bouma (beiden Oliveanen), Marlies Bles, moeder van Els, Roel en Wies van Broekhoven (allen Oliveanen) www.wijsteunenkenia.nl