Robin Vendeloo nieuwe selectietrainer van de Dames

Maandagavond 16 mei ondertekende Robin Vendeloo het contract met Oliveo Handbal onder toeziend oog van plaatsvervangend voorzitter Hans Grüne en bestuurslid Technische Zaken René Westphal. Na een zorgvuldig proces en diverse gesprekken is het de Planning TZ gelukt Robin aan de club te binden.

Robin Vendeloo woont sinds kort in Maassluis met zijn vrouw en zoontje. Naast zijn werk als Vestigingsmanager bij Perflexxion is hij graag bij familie en vrienden. Daarnaast is hij uiteraard volop bezig met Handbal.

Robin verwoordt zijn doelstelling: “Mijn doelstelling is simpel: Begin bij het begin. In de voorbereiding gaan wij ervoor zorgen dat iedereen op zijn fitst aan de competitie begint. Het spel wordt snel en beweeglijk in de aanval en de dekking wordt sterk, compact en communicatief hoog.

Gezien de degradatie naar de Hoofdklasse is het bouwen aan het nieuwe team voor stabiliteit om te zien of we in de divisie terug kunnen komen. Iedereen die nu geblesseerd is weer terug laten komen van hun blessures en dan het jaar erna langzamerhand naar boven gaan kijken.
Ik ben een trainer/coach die niet alleen de lijntjes uitzet tijdens een training of wedstrijd, maar ook spelers individueel wil laten groeien.
De sfeer in de selectie vind ik het allerbelangrijkst en daar ga ik erg veel effort in steken om dat hoog te houden.”

Robin Vendeloo stuurde een indrukwekkende CV in. Zo begon hij al op zijn vijfde met handballen bij DWS. Hij komt uit een echte handbalfamilie. Op zijn 14de speelde hij zijn eerste NK met de Rotterdamse selectie en hij werd uitgenodigd om bij Quintus in het A-team in de jeugddivisie te gaan spelen en bij HS2 in de eerste divisie. Met 15 jaar debuteerde hij in de eredivisie. Na Jong Oranje en een aantal toernooien daarmee, maakte Robin de overstap naar Tachos dat bekerwinnaar werd en het team veroverde de 2de plaats in de eredivisie, na de B.O.F. tegen Volendam. Ook stond Robin opgesteld in de Europacup voor clubteams. Daarna verkaste Robin naar het noorden. Via E&O in Emmen en Hurry Up in Zwartemeer dat promoveerde naar de eredivisie is Robin teruggekeerd naar Zuid-Holland. Bij Hercules startte hij zijn trainersloopbaan als trainer/coach van HA dat jeugddivisie speelde en hij werd trainer/coach van HS1. Via de DA van Westlandia maakt Robin dus nu de overstap naar de senioren van Oliveo Handbal.

Bestuur en leden zien met veel vertrouwen uit naar een prettige samenwerking met Robin en we wensen hem veel plezier en succes met de nieuwe damesselectie.