Train de trainers voor de krachttraining

Op vrijdag 4 september vond een training plaats voor alle trainers die dit seizoen zelf krachttraining geven, kort gezegd Train de Trainers.

Alle trainers werden door Sjors en Johan ontvangen op Sportcentrum de Viergang. Na een korte introductie werd de groep in tweeën verdeeld en ging iedere groep onder begeleiding aan de slag.

Eén groep ging naar de fitness ruimte om daar met de TRX aan de slag te gaan en verschillende oefeningen uit te voeren. De andere groep ging naar de grote zaal om daar aan de slag te gaan met de bridge, planking, buik, etc. Uiteraard werd er gewisseld, zodat iedereen alle oefeningen had doorlopen.

Het doel van deze avond was om de oefeningen, die in het trainingsschema staan, te doorlopen en zelf uit te voeren in de praktijk. Ook was het belangrijk om alle trainers bij elkaar te hebben en om te kijken of er nog vragen waren n.a.v. het krachttraining schema.

Deze avond was een groot succes, waarbij er naast serieus trainen ook veel gelachen is. Er zijn weer voldoende ideeën opgedaan om zelf de krachttraining te geven aan de jeugd op Oliveo handbal. Het is leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was en we kijken graag uit naar de volgende Train de trainers.