Trainingsweekend HA1

Afgelopen weekend gingen de jongemannen van de HA op trainingsweekend. Van de 8 mannen konden er 2 helaas niet mee, zodat wij (Hans en Annemieke, de coaches) met een klein groepje op pad gingen. 

Zelf waren we (inclusief hond Kara) al met de caravan op vrijdag geinstalleerd op camping Getaway in Wouwse Plantage. Buren op de camping gelijk op de hoogte gesteld (waren wel benieuwd waarom we 2 biertafels en 4 bierbanken uit onze caravan toverden via het voorraam) dat er op zaterdag uitbreiding zou komen.

Op zaterdagochtend eerst de Lidl in Roosendaal leeggekocht, zodat de mannen niet zouden verhongeren. Toen de jongens door ouders gebracht werden, konden we onder het genot van een bakkie de mannen zien stuntelen met het opzetten van de tenten. Na een klein uurtje stond één en ander. Tip voor anderen: indien je luchtbedden meeneemt, zorg dan ook dat iemand een pomp bij zich heeft. Ligt toch comfortabeler.

Na het opzetten van de tenten stond de eerste activiteit op het programma: na een stukje wandelen kwamen we uit op een zandpad (voordeel als je de hond moet uitlaten, dan kom je nog wel eens wat tegen). Daar was binnen no-time een lekker parcours uitgezet, compleet met boomstammen en afdaling in en beklimming uit een oude turfvaart. Daar hingen mooie touwen voor. Na een 5 kwartier weer terug naar de camping om daar nog even een lekkere duik te nemen in het zwembad.

Daarna werd er gewerkt aan verkleining van de veestapel: voldoende te smikkelen van de BBQ. Nadat de buikjes vol waren een verrassing voor de mannen: korvee deden we zelf wel even. Leve de moderne techniek: via een app op de telefoon werd het spel Jachtseizoen gespeeld. De 3 boeven kregen 10 minuten voorsprong en moesten gevonden worden  door de  3 jagers (binnen 2 uur). Elke 10 minuten werd de GPS-locatie van de boeven naar de jagers gestuurd. Na 2 uur waren de boeven weer op de camping en uit handen gebleven van de jagers. Beide teams toch ook weer 15 km gelopen/gerend in 2 uur tijd.

Nog geen tijd om te gaan slapen: eerst nog een cadeau dobbelspel: ieder had een cadeautje gekocht wat hij zelf zeker niet wou hebben. Uiteindelijk werd er drifitig strijd geleverd om een kinderloopfietsje (voor 18 maanden). Hierop heeft menigeen nog gecrossed die avond en her en der een pijntje opgelopen.

De zondag startte met een stevig ontbijt: de eieren met spek gingen erin als koek. Afgesproken is dat bij een eventueel kampioenschap wederom de eieren met spek op tafel zal komen. Dus we doen het dit jaar voor de eieren met spek….  Daarna nog een baltraining op het handbalveld van de naburige vereniging Heerle. Daar bleek toch wel dat de beentjes wel een beetje moe waren.

Terug op de camping ging het laatste van de veestapel op de BBQ en werd er nog lekker geluierd. Daarna tenten afbreken (ging sneller dan opbouwen) en was daar het einde weer van een leuk weekend. 

Ouders bedankt voor het rijden en mannen: we gaan er een leuk seizoen van maken.

Hans, Annemieke en Kara