Verslag ALV

Financiële situatie: gezond

Penningmeester Jacques Reniers meldt dat Oliveo Handbal op dit moment financieel gezond is ondanks COVID-19. Dit blijkt uit de gepresenteerde jaarrekening 2019-2020 en uit de actuele cijfers. 

De leden zijn de handbalvereniging trouw, evenals de meeste sponsoren.  Met name Klaverblad Verzekeringen is een belangrijke hoofdsponsor voor Oliveo Handbal. 

Daarnaast zijn er extra bijdragen binnengekomen door inspanningen van de Stichting die een rijksbijdrage COVID-19 aanvroeg wat gehonoreerd is. Ook was de Grote Club Actie weer succesvol en schonken de Vrienden van Oliveo Handbal de totale opbrengst, omdat een VvOH-uitje in het coronajaar onmogelijk was. Ook de Gemeente verleende medewerking door flexibele inhuur mogelijk te maken. 

Contributie-inning: termijn overslaan

Het bestuur heeft besloten de derde contributietermijn niet te innen. 

Onze financiële geeft ons op dit moment de ruimte dit op dit moment te doen besluiten. 

Donaties zijn welkom

Het voorstel om de derde termijn niet te innen, is unaniem aangenomen door de ALV. Tevens is voorgesteld dat leden aan kunnen geven dat hun contributie wel geïnd mag worden. Leden die de club op deze manier extra willen steunen, kunnen dit aangeven via dit formulier.

Oliveo Handbal blijft wel voorzichtig; veel kosten lopen namelijk gewoon door, denk aan NHV-afdracht, teambijdragen, verzekeringen, VvE- en onderhoudskosten. 

We hopen dat activiteiten in het voorjaar weer langzaam op mogen starten, dat is afwachten. We volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het NHV. 

In principe wordt de vierde en laatste termijn wel geïnd. Aan het eind van het seizoen wordt opnieuw bekeken hoe we er financieel voor staan. 

Na het voorlezen van het kasverslag door de leden van de Kascommissie Edo Bakker en Tjandra Maas verleende de ALV het bestuur décharge voor het gevoerde financiële beleid.

Bestuurswisselingen

Jeffrey Westerhout is door de ALV benoemd tot bestuurslid communicatie en PR. Hij houdt zich samen met webmaster Edo Bakker onder andere bezig met de site, nieuwsbrief en social media kanalen.

Mike van Bemmelen is ook met algemene stemmen benoemd, hij is bestuurslid Algemene Zaken. Mike werkt vooral samen met Julie van Rijn als contactpersoon voor de AC en de CVZ. Ze organiseerden ook het laatste Klaverblad Voorbereidingstoernooi.

Mieke van Veen, secretaris sinds 2011, heeft haar derde en laatste termijn erop zitten. Er wordt gekeken naar opvolging. Gezien de grootte van het takenpakket is een duoschap wenselijk. De ALV stemde ermee in dat Mieke voorlopig aanblijft als secretaris.

Aangenomen bestuursvoorstellen: blessureregeling en rijdersvergoedingen

De blessureregeling is iets gewijzigd. Een lid dat ernstig geblesseerd is en verwacht langer dan drie maanden uit de roulatie te zijn, komt in aanmerking voor deze regeling. De blessure wordt gemeld aan de secretaris.

De rijdersvergoedingen die kleiner zijn dan € 10 per jaar worden niet uitbetaald, maar vallen ten goede aan de vereniging. Veel rijdersvergoedingen worden geschonken en het is veel werk alle kleine bedragen te berekenen en uit te betalen. Als iedereen om de beurt rijdt, zijn de lasten verdeeld.  

In de toekomst wordt bekeken of de regeling kan vervallen of verder gewijzigd wordt.

Vrijwilligers beleidsplan 2020-2023

Afgelopen seizoen is er hard gewerkt aan een update van het Vrijwilligers Beleidsplan (2020-2023), onder andere gebaseerd op een grootschalig onderzoek binnen de vereniging.

De speerpunten van dit beleidsplan zijn professionalisering en flexibiliteit.

Afgelopen jaren heeft Oliveo achter de feiten aangelopen wat betreft het kader. Nu een compleet bestuur en (bijna) compleet kader is gevormd, kan er hard gewerkt worden aan de communicatie. Communicatie is dan ook een van de speerpunten uit dit plan.

Hierdoor zal het duidelijk worden wie waar verantwoordelijk voor is. Verder ligt de focus op het werven van leden door meer flexibiliteit aan te bieden, bijvoorbeeld door selectie leden te laten rouleren in het geven van training.

Door deze professionalisering en flexibiliteit kunnen we als Oliveo gaan groeien en alles uit onze talentvolle leden halen. Het bestuur en het kader kijken enthousiast naar de toekomst om het plan te implementeren.