Vliegende start zaalseizoen HC2

In september zijn we met goede moed begonnen met de HC2. Een heel vol team bestaande uit spelers van de oude HC2, spelers uit verschillende D-teams en een keeper van een andere vereniging.

We hebben dan ook als doel gesteld om het veldseizoen elkaar te leren kennen en iedereen een plekje in het veld te geven wat het beste bij hun zou passen. En dan met het zaalseizoen er volle bak tegenaan te gaan en voor het kampioenschap te gaan. Je moet je doelen tenslotte zo hoog mogelijk stellen.

Het veldseizoen was heel wisselend. Er waren erg leuke wedstrijden bij, maar ook wedstrijden die erg rommelig waren en verloren werden, waar dat niet nodig was. We zijn toch als middenmoter geëindigd. Een mooie prestatie was.

Gelukkig na al die regen konden we dan zondag 27 oktober onze eerste zaalwedstrijd gaan spelen. De eerste wedstrijd was bij WHC in Den Haag, een ploeg waar we op het veld ook al van hadden gewonnen. En nu was het ook weer een hele mooie wedstrijd om te zien. Er werd goed verdedigd, mooie aanvallen waar door meerdere jongens gescoord werd en goed keeperswerk wat een einduitslag opleverde van 19-30 in ons voordeel. Een lekker begin.

Afgelopen zaterdag hadden we de thuiswedstrijd tegen Olympia’72 op het programma staan. Ook deze ploeg hadden we op het veld al gehad en daar hadden we een goede 1e helft maar een slechte 2e helft. Tijd voor revanche dus.

De opdracht voor deze wedstrijd was om de verdediging goed dicht te houden om hun cirkel geen kans te geven. Hier werd goed gehoor aangegeven en werd hard gewerkt. De aanvallen liepen nog niet helemaal goed maar de score bleef netjes op en neer gaan en met de rust het voordeel van 1 punt aan onze kant.

De vechtlust van onze jongens werd steeds groter, want er moest gewonnen worden, dat zat bij iedereen in de vezels. Het bleef een spannende 2e helft waarbij wij uiteindelijk 4 minuten voor tijd met 15-12 voor stonden. We konden als coaches alvast een beetje op adem komen, maar de jongens waren blijkbaar toch van plan om het nog even spannend te houden want Olympia’72 wist nog 2 keer te scoren.

De hartslag bij ons liep nog even flink omhoog. Maar de jongens hebben echt tot het einde met zijn allen ontzettend goed gevochten voor de overwinning. Bij het eindsignaal stond er toch een overwinning van 15-14 op het bord.

Jongens, jullie hebben een fantastische wedstrijd gespeeld en wij zijn erg trots op jullie. Hou dit vol en het streven is nog steeds het kampioenschap!

De coaches Hans en Annemieke